Contenti logo

1 oktober: internationale ouderendag

Op 1 oktober wordt er internationaal extra aandacht gegeven aan de maatschappelijke tendens van vergrijzing. Bij Contenti slaan we de handen in elkaar.

Gepubliceerd op 1 oktober 2023

ouderen-we-slaan-de-handen-in-elkaar.jpg

Vandaag is het Internationale dag van de ouderen. Bij een maatschappelijke tendens waarin we steeds ouder worden en het aandeel ouderen groter wordt dan jongeren, zijn thema's als zelfstandigheid en waardig ouder worden ontzettend relevant.

Een belangrijk deel van onze klanten, hoort bij deze bijzondere groep.

💙 Onze huishoudhulpen ondersteunen deze klanten waar nodig, ze bieden behalve huishoudelijke hulp, ook gezelschap, geven het aan wanneer er problemen zijn of als ze zich zorgen maken.

💛 Onze administratief deskundigen helpen geduldig en met veel zorg onze klanten rond de administratie van de dienstencheques en vangen hen warm op wanneer er vragen of problemen zijn.

💙 Onze jobcoaches springen zorgvuldig bij, wanneer ze merken dat het erg lastig wordt, vaak aangegeven door de huishoudhulp. Meestal is er dan contact met de kinderen of ze nemen deel aan een zorgoverleg met andere instanties wanneer nodig.

💛 Tijdens ons werkoverleg met huishoudhulpen is er ruimte voor opleiding en sensibilisering rond dit thema. Huishoudhulpen kunnen op dat moment bij elkaar ten rade gaan.

We slaan de handen in elkaar. Samen zorgen we ervoor, dat mensen zo lang ze dat willen en kunnen, langer thuis kunnen wonen. Samen maken we het verschil.

(Afbeelding: we slaan de handen in elkaar - Bron: stockafbeelding Pixabay)

con-198.jpg

Wil jij ook graag samen zorg dragen?

Huishoudhulpen zijn zoveel meer dan 'poetsvrouwen of poetsmannen'. Onze huishoudhulpen zijn, zeker bij oudere klanten, een echte steun in huis. Ze ondersteunen waar nodig, bieden gezelschap Ên signaleren wanneer ze merken dat het lastig wordt. Dit doen ze met het grootste respect. Je kan hierover praten met je jobcoach, maar ook in het werkoverleg krijg je gelegenheid om hier in alle discretie over te praten en bij te leren. Wil je mee het verschil maken? Maak snel kennis met ons!