Contenti logo

Dienstencheques aanvragen

Sodexo is de enige firma in België waar je dienstencheques kan aankopen. Je schrijft je eerst gratis in en daarna koop je dienstencheques aan.

dienstencheques-vlaanderen.jpg


Heb je al dienstencheques, maar wil je cheques omruilen of overstappen naar elektronische dienstencheques? Dan kan je meteen verder naar punt 3: meld je aan bij Sodexo en in de portefeuille kan je de nodige zaken aanpassen.

1. Gratis inschrijving bij Sodexo

Vul het online webformulier van Sodexo in. Je kan kiezen om te registreren via je identiteitskaart of via een handmatige inschrijving.
Link: https://dienstencheques.vlaanderen.be/burger/info/inschrijving/hoe-schrijf-ik-me-in

Als Sodexo je inschrijving heeft verwerkt, krijg je een gebruikersnummer. Met dit nummer kan je dienstencheques aanvragen.

Heb je problemen bij het aanmelden, bel dan naar Contenti op 014 28 57 57. Onze onthaalmedewerkers helpen je graag op weg.

2. Dienstencheques kopen

Je kan je dienstencheques bestellen via overschrijving (IBAN: BE41 0017 7246 2610). Vermeld bij de gestructureerde mededeling enkel jouw gebruikersnummer (12 cijfers die je ontving bij jouw inschrijving).

Wil je sneller gebruik maken van je dienstencheques, dan kan je ze ook online aankopen via jouw beveiligde zone of met de gratis app ‘Dienstencheques Vlaanderen’. Meer info vind je hier.

3. Aanmelden bij Sodexo

Wil je je aanmelden op het elektronisch platform, dan raden we je één van volgende methoden aan:

 • Aanmelden via de gratis app 'itsme': lees hier hoe je de app kan installeren en hoe je hiermee kan aanmelden bij Sodexo.
 • Aanmelden via eID (jouw identiteitskaart). In dit geval is het nodig om een kaartlezer voor identiteitskaarten aan te schaffen.

Lukt het je niet om aan te melden, neem dan zeker contact met ons op en we bekijken samen hoe we dit in orde kunnen brengen.

4. Het betalen van de dienstencheques

Hoe gebeurt de betaling?

 • Betaal je met papieren dienstencheques, dan geef je die telkens af aan jouw huishoudhulp of je betaalt in het strijkatelier bij het ophalen van je wasmand.
 • Betaal je met elektronische dienstencheques, plaatsen wij een betalingsverzoek in jouw internet-portefeuille. Deze kan je indien nodig betwisten. Doe je dat niet, dan gebeurt de betaling van dienstencheques automatisch indien je over voldoende dienstencheques beschikt. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig het saldo aanvult. Is jouw saldo ontoereikend, kan de betaling namelijk niet doorgaan.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je steeds over voldoende elektronische dienstencheques beschikt?

 • Kijk regelmatig jouw saldo na en vul aan indien nodig.
 • Vind je het vervelend om regelmatig nieuwe cheques te bestellen? Je kan dan een grotere bestelling plaatsen: dienstencheques zijn 12 maanden geldig en je kan ze ook laten verlengen (zolang ze niet vervallen zijn!).
 • We begrijpen dat je het kan vergeten. Volgende tips kunnen helpen:

Tips & weetjes bij de aankoop van dienstencheques

 • Je kiest best voor elektronische dienstencheques. Dat werkt erg eenvoudig, veilig en snel.
 • Per aanvraag moet je minstens 10 cheques bestellen. Heb je er minder nodig? Bestel er 10 en vraag voor de vervaldatum een omruiling of terugbetaling aan bij Sodexo. Dit is gratis.
 • Vul altijd een veelvoud van de aankoopprijs (9 euro) in op het overschrijvingsformulier. Zorg dat het bedrag klopt. (Klopt het bedrag niet, dan wordt het volledig teruggestort.)
 • Om te vermijden dat je dienstencheques vergeet te bestellen, kan je door je bank een doorlopende opdracht laten uitvoeren. Meer informatie vind je hier.
 • Sta je op de wachtlijst voor een huishoudhulp? Bestel pas cheques als je een huishoudhulp toegewezen kreeg.
 • Dienstencheques hebben een vervaldatum:
  • Dienstencheques zijn 12 maanden geldig.
  • Vervallen cheques zijn niets meer waard. Wij kunnen ze niet meer aanvaarden en een terugbetaling aanvragen bij Sodexo is niet meer mogelijk.
  • Vraag dus tijdig een terugbetaling of omruiling aan, voor de vervaldatum. Dit is gratis.