Contenti logo

De werkoverleggen gaan weer van start!

Gepubliceerd op 6 september 2023

con-136.jpg

Werkoverleg, wat is dat precies?

Contenti organiseert 4 keer per jaar werkoverleg voor alle huishoudhulpen en strijksters. Het is een moment waarop we informatie vanuit ons bedrijf kunnen delen aan onze collega's. Het is een kans voor huishoudhulpen, die nogal 'alleen' staan in hun job, om collega's te leren kennen. Om tips en kennis uit te wisselen. Behalve informatie delen, behandelen we steeds een thema dat er op gericht is ter verbetering van de job van onze huishoudhulpen. Deze thema's kunnen zeer divers zijn: welzijn, ergonomie, communicatie, technische vaardigheden,... 

Een werkoverleg gaat door tijdens de werkuren, de huishoudhulp wordt hier gewoon voor betaald. Het overleg wordt georganiseerd per regiogroep, duurt 2 uur en gaat door in februari, april, september en november. 

Waarom investeren wij in werkoverleg?

Verbinding en ontwikkeling zijn 2 kernwaarden van Contenti. We willen dat onze huishoudhulpen kansen krijgen om zich blijven te ontwikkelen. Dat ontwikkelen dat gebeurt het beste in verbinding met collega's en jobcoach. 

We starten elk werkoverleg samen met het eten van een broodje. Dit creëert een open sfeer waarin huishoudhulpen met elkaar kunnen kennis maken. Via deze verbinding maken huishoudhulpen zelf een klimaat waarin er vertrouwen en veiligheid is om dingen te delen.

De jobkwaliteit verbetert door werkoverleg en opleiding. Enerzijds wat betreft kennis en vaardigheden, anderzijds leert een huishoudhulp technieken en krijgt tips om beter voor zichzelf te zorgen en zo de job langer te kunnen volhouden. 

Verbinding wérkt!

Wij merken een zeer laag verloop op. Dat wil zeggen: als huishoudhulpen ons bedrijf verlaten, dan is dat omdat zij op pensioen gaan of een andere job vinden in een andere sector.

Wij verklaren dit door een gunstig pakket arbeidsvoorwaarden, maar ook door ons waarderend beleid waarbij we extra inzetten op verbinding en welzijn. Een gelukkige, gezonde en sterke huishoudhulp, die zich verbonden voelt met ons bedrijf, is een medewerker die ook goed voor onze klanten zal zorgen. Een win-win voor iedereen. 

con-112.jpg

Wil jij ook werken bij een bedrijf dat goed voor jou wil zorgen?

Kies je voor Contenti, dan kies je voor een werkgever die om jou geeft. Dat laten we zien via onze gunstige arbeidsvoorwaarden, maar ook door te investeren in jou. We werken voortdurend aan een leuk en veilig werkklimaat. Wij willen goed voor jou zorgen, want énkel zo, kan je ook goed voor anderen zorgen.