Contenti logo

Het einde van een tijdperk

Met veel spijt in ons hart, beslisten we om te stoppen met onze strijkdienst. De afgelopen maanden bouwden we deze al stevig af. Maar nu is het echt zover...

Gepubliceerd op 29 september 2023

contenti-strijkdienst-afhalen.jpg

Een korte terugblik

Het begon allemaal met de overname van het strijkatelier van Olen, dat werd in 2007 nog uitgebaat door het OCMW. Na Olen, volgde Vorselaar, vervolgens Lille, we startten met de strijkophaaldienst voor bedrijven en strijkpunten en uiteindelijk richtten we ook ons hoofdkantoor van Herentals in tot atelier. In 2019 namen we de strijkateliers over van 't Plankske in Oud-Turnhout, Vosselaar, Retie en Kasterlee. In de tussentijd vulden we onze dienstverlening aan met nieuwkuis en wasserij. Onze strijkdienst bestond uit maar liefst 8 strijkateliers en we haalden de strijk op bij 8 bedrijven en organisaties.

Zoveel mooie mensen met geweldige talenten

Maar wat er achter die strijkateliers zat, dat was nog veel indrukwekkender. Daar was een strijkteam, dat elke dag opnieuw alles op alles gaf om er te staan voor de klanten én voor ons bedrijf. Onze strijksters dachten actief mee na over hoe wij nog beter zouden kunnen worden, ze waren zeer flexibel en ongelooflijk veerkrachtig. Vooral in de zomer lieten ze telkens weer zien wat ze in hun mars hadden: tijdens topdrukte en grote hitte, met de ventilatoren op maximum, bleven ze er samen voor gaan. Ge moet het maar doen hé. De coaches veerden al even flexibel mee, dus 's avonds wanneer de kindjes op bed lagen (of niet), werden er planningen gemaakt, bijgestuurd, doorgestuurd. Maar met een gedreven team van strijksters, was de motivatie erg groot om het uiterste uit de planning te halen en om tegelijk steeds klaar te staan om strijksters warm op te vangen en te begeleiden waar nodig. 

Geen plankenkoorts meer...

We kijken dan ook met ongelooflijk veel trots en dankbaarheid terug op wat we al die jaren hebben kunnen realiseren samen met deze geweldige ploeg van mensen. 

We wilden zo graag doorgaan, wat hadden we onze medewerkers het gegund om hier hun pensioen nog te mogen vieren. Maar de realiteit is wat het is: financieel is het niet langer haalbaar om deze dienstverlening betaalbaar aan te bieden én onze medewerkers de ondersteuning en verloning te bieden die passen binnen onze visie en waarden.

Stoppen, dat was een moeilijke beslissing, maar het belangrijkste was de toekomst voor onze medewerkers. Onze strijksters konden hun job verderzetten bij Group-F of wanneer dat niet kon, konden ze bij Contenti blijven, waar ze startten als strijkster aan huis of als huishoudhulp. Voor de strijksters die hierin geen aansluiting vonden, startten we een begeleiding op waarin er wordt gezocht naar een andere job. 

De toekomst voor onze huishoudhulpen ziet er goed uit, we kunnen blijven voorzien in aangename en duurzame jobs, helemaal passend binnen onze kernwaarden. We blijven zelfs hard op zoek naar extra huishoudhulpen in onze gehele regio.

Strijkatelier Herentals en Olen als allerlaatste

Afgelopen maanden bouwden we de strijkdienst stevig af en namen we afscheid van heel wat strijksters. Strijkatelier Kasterlee hebben we moeten sluiten en ook voor het strijkatelier van Olen vonden we geen overnemer. Voor de andere strijkateliers vonden we een overnemer bij Group-F. 

Ons strijkatelier van Herentals sluit op 4 oktober en verhuist dan naar het atelier van Group-F. We eindigen waar het ooit begon: het strijkatelier van Olen sluit op 13 oktober. 

Ten slotte...

Een hele grote dikke merci voor alle strijksters, strijkcoaches, chauffeurs, onthaalmedewerkers en strijkverantwoordelijken die de afgelopen jaren zoveel van zichzelf hebben gegeven voor onze strijkdienst. We zijn enorm trots op jullie!

Dank je wel klanten, voor jullie loyaliteit, jullie vriendelijkheid voor onze strijksters. We weten dat er vriendschappen en banden zijn gesmeed. We weten dat jullie soms begrip moesten hebben voor een langere wachttijd. Dank je wel!

Dank je wel aan ons netwerk en onze partners. Voor de fijne samenwerking, om steeds die mooie witte raven voor ons uit te zoeken en ons te ondersteunen in hun leertraject. 

Merci allemaal!

#totindendraai!