Contenti logo

Samen veerkrachtig

Geestelijk welzijn is even belangrijk als fysiek welzijn. Want als de weegschaal niet in balans is, dan weegt dat op termijn door, op alle vlakken.

Gepubliceerd op 10 oktober 2023

waardering-lotte.jpg

10 oktober is het 'Werelddag van de geestelijke gezondheid'. Een dag waarop er extra aandacht gegeven wordt aan het belang van mentaal welzijn en veerkracht. Bij Contenti vinden we het evident dat we oog hebben voor de draagkracht van onze medewerkers.

Steeds een luisterend oor

Vanaf het eerste contact, zorgen we voor een warm onthaal. Je kan werkelijk bij alle kantoormedewerkers terecht wanneer het niet goed gaat of wanneer je even wil ventileren. Je kan bij iedereen rekenen op begrip en geduld. Maar uiteraard, in de eerste plaats bij jouw vaste jobcoach. Jouw coach heeft steeds een luisterend oor, maar kan je ook doorverwijzen wanneer je dat wenst. Want soms is ventileren niet voldoende en is het aangewezen dat je er met een dokter of psycholoog over praat.

Is er voldoende balans?

Het is belangrijk dat 'werken en leven' goed op elkaar is afgestemd. Bij Contenti werken mensen, geen machines. Mensen dus, met een gezin of een andere zorglast. We waken er mee over dat het werkrooster van onze huishoudhulpen goed afgestemd is op hun leven (en niet andersom!). Gaat het (even) niet, dan kijken we steeds samen hoe we een zware periode kunnen overbruggen.

Mentaal welzijn door verbinding

Mensen zijn sociale wezens. We hebben elkaar nodig om ons geestelijk fit te voelen. Hier zetten we extra op in, door verbindingsmomenten te organiseren: werkoverleg, opleiding, personeelsfeest, eindejaarsfeestje. Onze huishoudhulpen kennen elkaar en kunnen bij elkaar terecht. 

Tijdens werkoverleg wordt er tijd gemaakt om discreet te praten over moeilijke momenten in de job, huishoudhulpen vangen elkaar hierin op, ondersteund door de jobcoach. 

Gratis psychologische ondersteuning

Heb je het gevoel dat het mentaal vastloopt, voel je onvoldoende veerkracht en heb je nood aan een gesprek met een psycholoog? Huishoudhulpen kunnen ook terecht bij de bedrijfspsycholoog. Dit is volledig gratis en bovendien is er geen wachttijd. Een paar gesprekken die het verschil kunnen maken door perspectief te geven in een moeilijke situatie. Dit gesprek is 100% vertrouwelijk. 

Wat je zelf nog kan doen...

Net zoals je fysiek je conditie moet onderhouden of opbouwen, moet je dit geestelijk ook bewaken. Hoe je dat het beste doet, is erg persoonlijk. Enkele tips:

 • voldoende slapen en zorgen voor een goede 'slaaphygiëne'
 • tracht te ontspannen, door bijvoorbeeld:
  • dingen doen die je leuk vindt, 
  • regelmatig bewegen (het allerliefste buiten, in contact met de natuur), 
  • afspreken met mensen die jou energie geven
 • geef je grenzen aan, zeg het wanneer het teveel is of teveel wordt (tegen je jobcoach, tegen je familie of vrienden) en zoek samen naar een oplossing
 • heb je problemen, benoem ze en pak ze werkelijk aan
 • proberen om positief te denken, kansen te zien

Lukt dat (even) niet zo goed? Dat is echt niet raar. Praat erover, want: een mens is niet gemaakt om het allemaal alleen te dragen en op te lossen

#samenveerkrachtig

waardering-lotte.jpg

Op zoek naar een job bij een werkgever die het écht belangrijk vindt dat jij je goed voelt?

Dat onze huishoudhulpen zich goed voelen, dat is onze topprioriteit. Daar gaan wij voor!

 • jij mag je thuis voelen bij ons!
 • we staan steeds voor jou klaar!
 • je voelt je niet alleen!

Kom gerust eens kennismaken, en voel zélf de Contenti-warmte. Wees welkom!