Contenti logo

Solliciteren bij Contenti? Da's gezellig kennismaken!

Solliciteren als huishoudhulp? Hoe gaat dat eigenlijk? Tinne Wynants is één van onze jobcoaches, en zij legt je dit graag uit.

Gepubliceerd op 19 april 2023

tine-nice-to-meet-you.jpg

Wil je bij Contenti komen werken als huishoudhulp? Of wil je graag kennismaken? Dan kan je dat op verschillende manieren laten weten. Je kan ons bellen, even langskomen, het sollicitatieformulier via de website invullen of een e-mail sturen. Dat duurt echt niet lang. 

Eén van onze onthaalmedewerkers kijkt dan meteen voor je na in welke gemeente je woont zodat je met de juiste coach kan kennis maken. Bij Contenti heeft elke gemeente een eigen, vaste jobcoach. Deze coach doet de sollicitatie, het onthaal, de huisbezoeken en staat ook na de start steeds voor jou klaar.

Een eerste contact aan de telefoon

De jobcoach belt jou op om al een eerste keertje kennis te maken en om jou uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. We plannen samen een moment in dat voor ons beide past. Het gesprek gaat door in één van onze locaties.

Oeps! Heb je gesolliciteerd en na een weekje tóch niks van ons gehoord? Onze excuses, dan liep er ergens iets fout! Bel ons dan zeker op, want dat was niet de bedoeling!

Het kennismakingsgesprek

Je hoeft helemaal niet zenuwachtig te zijn voor dit gesprek. Bij een tasje koffie of thee legt de coach jou uit wie we zijn, hoe Contenti werkt en wat jouw voordelen zijn om bij ons te komen werken als huishoudhulp. 

Jij kan vertellen wie je bent, wat je graag doet, wat voor job je precies zoekt. Samen gaan we na of werken als huishoudhulp de job is die bij jou past. 

Besluiten we samen dat we ervoor willen gaan, dan doe je een korte proef.


De proef

Geen paniek, dit is géén examen hé. De jobcoach gaat na of je de basisvaardigheden van een huishoudhulp kent en waar we jou extra ondersteuning moeten bieden. Je krijgt tips om bepaalde taken gemakkelijker of beter te kunnen doen. Blijkt het dat je toch een aantal vaardigheden extra moet leren of oefenen, dan zoeken we naar een oplossing. Soms kan je enkele dagen met een collega-huishoudhulp meewerken of bekijken we welke opleiding je kan volgen.

Tijdens de proef vragen we je bijvoorbeeld om een raam te poetsen, een hemd te strijken en ons 'woonkamertje' te onderhouden.

Door deze proef weten we dat je goed van start kan gaan als huishoudhulp en dat je weet hoe je de job moet aanpakken als je straks bij een klant gaat poetsen.

Het onthaal en de huisbezoeken

Kan je bij ons starten, dan nodigt jouw coach je uit voor een onthaalgesprek. We overlopen de afspraken en het contract. Je krijgt dan ook jouw werkschema met daarop alle adressen van jouw klanten.

De jobcoach gaat voor de start samen met jou langs bij alle klanten. Tijdens dit huisbezoek maak je kennis met de klant en overlopen jullie wat er allemaal moet gebeuren. De coach kijkt samen met jou mee naar de materialen en de producten die worden gebruikt. Via dit huisbezoek kunnen we dus goed inschatten dat jouw werk haalbaar is én dat je in veilige en aangename omstandigheden kunt werken.

De taal

Het is belangrijk dat je goed met je klanten kan communiceren. Spreek je nog niet goed Nederlands, dan is dat geen probleem - de jobcoach houdt hiermee rekening wanneer zij of hij geschikte klanten voor jou zoekt.

De sollicitatie en de kennismaking kan eventueel doorgaan in het Engels, Frans of zelfs Spaans. In sommige situaties kan een vriend die wel Nederlands spreekt met jou meekomen zodat die ons kan helpen elkaar goed te begrijpen.

Onze vacature 'domestic cleaner / householdhelp' waarin we alle informatie in het Engels bieden, kan je hier vinden.

tine-nice-to-meet-you.jpg

Kom jij met ons kennis maken?

Wil je samen met één van onze jobcoaches nagaan of werken als huishoudhulp bij Contenti iets voor jou is? Laat het ons weten, we nemen zo snel mogelijk contact met jou op!