Contenti logo

Teamdag: we steken de koppen bij mekaar!

Bij Contenti vinden we het belangrijk dat we allemaal aan het zelfde zeel trekken. Of anders gezegd: dat de neuzen in dezelfde richting staan. Terwijl we toch allemaal helemaal onszelf kunnen zijn. Samenwerken is logisch, maar niet zo vanzelfsprekend. Aan 'samenwerken', moet je 'werken'. Op onze teamdagen maken we daar tijd voor.

Gepubliceerd op 5 oktober 2023

kampvuur-een-vast-onderdeel-van-onze-teamdag.jpg

Samenwerken, dat is essentieel

Uiteraard hebben we 'hier op de bureau' allemaal ons eigen takenpakket. Maar we kunnen niet zonder elkaar. We werken samen, voor en met elkaar. Continu stemmen we met elkaar af hoe we omgaan met bepaalde situaties en welke beslissingen we nemen. Coaches vangen elkaar op bij afwezigheid. Ons onthaalteam is een geoliede machine, ze kijken naar elkaar en ze weten al wat er moet gebeuren. Alleen op je eigen eiland werken, dat gaat gewoon niet.

... maar ook niet zo evident

Samenwerken, dat wordt overal wel verwacht, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Je moet elkaar goed kennen en erop vertrouwen dat wat de ander doet ook werkelijk goed is én dat het tijdig gebeurt. Of dat je weet bij wie je terecht kan met bepaalde vragen. Je moet je veilig voelen, om ook eens een stapje verder te durven gaan en onbekende wegen te bewandelen. Je moet zelfs je slechte dagen tussen je collega's zien te overleven. En zij ook die van jou. En jij die van hen! Oh help...

We werken natuurlijk het hele jaar door aan onze teamwerking

Onze teamwerking, die zit in grote lijnen best wel heel erg goed. We zijn er voor elkaar. Bij Contenti gaan we voor een open communicatie. Of dat proberen we toch alleszins. We hebben regelmatig overleg, stemmen vaak af. We nemen deel aan opleiding. Een team dat bouw je niet op met 1 teamdag. Da's 'werkendag', elke dag.

En toch, zo'n teamdag, dat werkt wel

Het voordeel van teamdagen, is dat de focus dan écht op de werking van het team zit en een diepere kennismaking met elkaar. Ondertussen is het kampvuur een vast onderdeel geworden waarin de warmte van verbinding werkelijk voelbaar is. Het is in het samenzijn en samenwerken met anderen, dat je jezelf nog beter leert kennen, waardoor teamdagen zorgen voor zowel de ontwikkeling van de groep, als voor een persoonlijke groei

Dit jaar gaan we met het team ook focussen op de toekomst van ons bedrijf. Samen bereiden we onze 'strategiedag' voor, een dag waarop we met medewerkers, klanten, partners en andere stakeholders gaan bepalen waar we als bedrijf over 10 jaar willen staan.

Even praktisch

Onze teamdagen gaan dit jaar door op 5 en 6 oktober. Wij zijn niet bereikbaar:

  • op donderdag 5 oktober, vanaf 12.15 uur, en
  • op vrijdag 6 oktober (hele dag).

Je kan ons steeds een e-mail sturen of een bericht inspreken op het antwoordapparaat. We lezen en beluisteren alle berichten op maandag 9 oktober.

Voor zeer dringende situaties kunnen onze huishoudhulpen terecht op het noodnummer.

Vanaf 9 oktober zijn wij weer gewoon bereikbaar en vliegen we erin, met wellicht dubbel zoveel goesting en gedrevenheid!

Alvast dank je wel voor het begrip!