Contenti logo

Veilig poetsen, ook als de klant ziek is

Tijdens de moeilijkste tijden van Corona waren we zéér voorzichtig en duidelijk: in de meeste gevallen kon de huishoudhulp niet gaan werken. Ondertussen leerden we, hoe de huishoudhulp toch veilig kan gaan poetsen wanneer de klant ziek is. Hierdoor is het last-minute annuleren van de hulp niet nodig. Zo kan jij toch genieten van een proper gepoetst huis en kan jouw huishoudhulp gewoon aan het werk blijven. Lees onze tips!

Gepubliceerd op 20 december 2023

vrouw-ziek.jpg

Klanten zijn vaak erg bezorgd om hun huishoudhulp: kan zij of hij wel komen werken als ik ziek ben? In de meeste gevallen kan jouw huishoudhulp komen poetsen, mits het respecteren van enkele afspraken.

Ziek thuis? Gelieve rekening te houden met onze richtlijnen

  • Probeer ervoor te zorgen dat de zieke en de huishoudhulp elkaar wat mijden: jouw huishoudhulp kan een andere ruimte poetsen dan de kamer waarin jij of de zieke huisgenoot aan het rusten is.
  • Ook die ruimte kan gepoetst worden: ventileer de kamer ongeveer een kwartiertje, ook als het erg koud is.
  • Als een bepaalde ruimte niet gepoetst kan worden, spreek dan met jouw huishoudhulp af welke andere taken eventueel kunnen gebeuren (vb. ramen poetsen, oven reinigen, keukenkastjes uitwassen,...).
  • Verwittig jouw huishoudhulp van ziekte (dat mag ook via de jobcoach): zo kan jouw hulp de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en goed voor zichzelf zorgen.
  • Bij ziekte adviseren we onze huishoudhulpen om geen toiletten schoon te maken.
  • Is het niet zo opgeruimd als anders? Jouw huishoudhulp heeft hier alle begrip voor: ziek is ziek...

Pak je rust en geniet van een fris gepoetst huis

We begrijpen dat als je ziek bent, je graag in alle rust wil uitzieken. Ook dit kan zonder problemen door goed met je huishoudhulp af te spreken. Bel gerust de coach als dit moeilijk is om te regelen, dan neemt zij of hij contact op met jouw huishoudhulp om ervoor te zorgen dat je kan rusten én daarna kan genieten van een proper huis. 

Zoals je kan lezen, hoeft ziekte meestal geen reden te zijn om last minute de hulp te annuleren. Zo kan jij gewoon rekenen op jouw hulp in huis én zorgen we voor elkaars veiligheid.

Heb je hierover vragen? Of suggesties? Neem zeker contact op met de coach van jouw regio!