Contenti logo

1 maart: complimentendag

Op 1 maart vieren we complimentendag. Een dag waarop we anderen kunnen laten zweven. Zonder dat het ons tijd of geld hoeft te kosten. Laten we daar extra aandacht aan besteden?

Gepubliceerd op 23 februari 2023

waardering-lotte.jpg

Het effect van een compliment

Blozen. Warm worden. Ongemakkelijk. Maar stiekem blij zijn. Want hoewel we vaak niet goed weten hoe we moeten reageren op een compliment, ontvangen we het wel heel graag. 

En daarna sta je, toch minstens voor even, een beetje gelukkiger in het leven. Je doet ertoe, je werd opgemerkt. Wat je gedaan hebt, wordt gewaardeerd. Dus je gaat dat nog meer doen. Je bent extra gemotiveerd. Of, je gaat gewoon eventjes op wolkjes lopen. Heerlijk.

En dat gevoel kan je zomaar cadeau doen!

Stel toch dat je mensen gelukkig kan maken. Zonder dat het je veel moeite, tijd of geld kost. Dat kan: gewoon door te zeggen wat je waardeert, door een complimentje te geven.

Vind je dat niet zo gemakkelijk? Maak het niet te moeilijk, hierbij enkele tips:

  • Voel je je ongemakkelijk door het direct te zeggen, schrijf een kaartje, briefje of smsje. Doe het op een manier die bij je past.
  • Beschrijf wat je ziet, ruikt, voelt, vindt, opmerkt. Het hoeft allemaal niet te groots te zijn. Het mag wel, maar het moet niet.
  • Denk er niet te erg over na. Maar doe het wel! ;-) En als je het regelmatig doet, ga je het vanzelf minder 'ambetant' vinden. Het wordt zelfs een gewoonte. Een goede gewoonte waar jij én de ontvanger blij van worden én die zorgt voor een (nog) betere (werk)relatie!

Kan je geen genoeg krijgen van complimenten en waarderen? Lees er hier meer over!

waardering-lotte.jpg

Waarderen, dat is iets dat niet weg te denken is bij Contenti. Dat zie je in onze arbeidsvoorwaarden, in de manier waarop wij met je omgaan, in onze werkwijze. Bij Contenti werk je als volledige mens, met talenten en beperkingen, in voor- en tegenspoed. Wij nemen je, zoals je bent. En jij bent helemaal ok!