Contenti logo

Lachen? Zo doe je dat!

Gepubliceerd op 12 mei 2023

week-van-de-lach-lachen-verbindt-mensen.png

Lachen, da's gezond. Maar soms kunnen we extra tips gebruiken om aan meer lachen toe te komen. 

Trouwens, niet onbelangrijk: je moet niet altijd lachen, hé. Het leven is soms zwaar en dat willen we absoluut ook niet ontkennen. Verdriet mag er zijn. Boosheid, teleurstelling en frustraties horen er (helaas) ook bij. Zoals ze hier op de bureau wel eens zeggen: 'het leven is geen ponykamp'. 

En nee, je hoeft je niet altijd vrolijker voor te doen dan je bent, écht niet. Toch, kan extra lachen er echter wel toe bijdragen dat het leven iets minder zwaar aanvoelt. En lachen heeft ook tal van (gezondheids)voordelen.

Onze tips!

En dan nu, een paar tips. We vroegen aan de collega's hier: Wat maakt jou aan het lachen? (Deze vraag was eigenlijk al voldoende om te beginnen lachen! :-D)

Evelien, die houdt van 'stomme mopjes', ze moet gegarandeerd lachen wanneer ze denkt aan deze cartoon

slak-met-plastische-chirurgie.jpg

Onze kinderen laten ons ook vaak spontaan lachen: Nele wanneer ze iets liefs tegen haar zeggen, Vanessa wanneer ze slapen (wat ook wel een heel vredig tafereeltje is, zo na een drukke dag) en Evelien wanneer ze op een afstandje toekijkt hoe haar gezinnetje op een rustige dag in het weekend een spelletje speelt (schoon hé).

Jasper moest onlangs tijdens een autorit glimlachen toen hij op de radio het liedje 'Mooie dagen' van Johan Verminnen hoorde. Vooral de strofe maakte hem blij:

Ach het leven is toch al zo kort
dat ik beter lachend wakker word
Oh mooie dagen
Ik hou zo van die mooie dagen
Mooie dagen
Ohoho mooie dagen

Een erg fijn liedje om in je hoofd te hebben!

Sanne krijgt helemaal zelf de slappe lach als ze deze lachketting ziet en hoort. Lachen, da's aanstekelijk hé?!

Van aanstekelijk gesproken! We worden bij Contenti allemaal extra vrolijk wanneer we de hartelijke lach van collega Nomi horen! Petra gaat dan weer glimlachen als ze een collega ziet nagenieten van een fijn en constructief gesprek.

Nadine moet lachen met 'stomme stoten', zoals verkeerde mailtjes naar verkeerde mensen sturen. Ach ja, 't gebeurt hé. En stoten van zatte mensen, da's dan weer voor Tinne iets om 'plat van te liggen' (en zij niet alleen, want filmpjes op YouTube zijn er genoeg te vinden :-D).

Ann kijkt naar de filmpjes van 'In de gloria' als ze eens goed wil lachen. Als iemand zegt, pas op voor 'den draad', dan kan ze niet anders dan lachen. 

week-van-de-lach-in-de-gloria.jpeg
con-106.jpg

Waar ga jij van lachen?

Heb je lachtips voor ons? Praat met ons mee op onze Facebookpagina! 
Je mag onze pagina zeker ook liken of volgen hoor (want daar gaan wij dan weer van glimlachen ;-).