Contenti logo

Waarom lachen goed voor je is :-)

Gepubliceerd op 13 mei 2023

week-van-de-lach-lachen-is-gezond.png

Lachen is gezond, zeggen ze. We zochten het op, en wat blijkt, lachen dat heeft écht heel wat voordelen:

  • Wanneer je lacht, komen er gelukshormonen vrij. Hierdoor voel je je gelukkiger én ervaar je het leven of een situatie minder zwaar.
  • Lachen en glimlachen zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en je maakt bovendien minder kans om een depressie te ontwikkelen.
  • Door vaker te lachen ga je werkelijk minder kans hebben om ziek te worden omdat dit effect heeft op je immuunsysteem.
  • Lachen is geen fullbodyworkout, maar onderschat het ook niet: je traint gezichtsspieren én buikspieren, je verbrandt er zelfs calorieën mee. 
  • Lachen maakt je mooier. Mensen houden van mensen die lachen: lachende mensen trekken mensen aan. Lachen zorgt dus ook voor verbinding.
  • Het fijne is, dat lachen ook aanstekelijk werkt: glimlach je naar iemand, dan gaat de andere wellicht teruglachen. Een bulderlach daarentegen, zet in de meeste gevallen ook nog anderen aan het lachen. Zelf lachen is een gemakkelijk en gratis cadeautje om anderen gelukkiger te maken.

Je hebt er dus alle baat bij om vaker te lachen :-) Je kan dit bewust doen bij een zware taak, je kan grappige filmpjes zoeken of je leest gewoon de lachtips van de contenti-collega's!

Veel lachplezier!

con-148.jpg

Wil jij ook werken bij een werkgever die investeert in een glimlach?

Wij willen dat onze medewerkers gelukkig zijn! Want, wij weten: medewerkers die zich gelukkig voelen in hun job, leggen onze klanten graag in de watten. Werken doe je je hele leven, wij vinden dat dit dan maar beter met een lach op je gezicht gebeurt!