Contenti logo

Werkgeluk is... koffie en koekje met een glimlach

Gepubliceerd op 2 augustus 2023

werkgeluk-is-koffie-met-een-koekje-contenti-werkt-in-verbinding.jpg

We vroegen onze huishoudhulpen: wat betekent 'werkgeluk' voor jou? Een erg populair antwoord is: een goed contact met de klanten, deel uitmaken van een gezin. Of zoals één van onze medewerkers het mooi samenvat: 'tasje koffie met een koekje'.

Zoveel meer dan koffie en koek

Een drankje en iets lekkers erbij, dat scoort altijd. Maar de koffie en het koekje, zijn uiteraard ook maar een middel om klant en huishoudhulp even samen te brengen. Ze staan symbool voor verbinding, waardering en erkenning

Kan je als klant even tijd maken voor een praatje, dan is dat van enorme waarde. Het is een moment om verder kennis te maken en wederzijds te polsen hoe het gaat. Je gaat in verbinding met elkaar, waardoor er kansen zijn om erkenning en waardering te tonen. Hierdoor krijgt de werkrelatie een hele sterke basis

Ben je niet thuis?

Zéker dan is het fijn dat je kan tonen dat de huishoudhulp meetelt in het gezin. Dat je laat zien wat je apprecieert. Dat kan door een drankje of iets lekkers klaar te zetten. Of een kort briefje te schrijven. Zo voelt jouw huishoudhulp zich meer verbonden met jou en met het werk. En ja, dat zorgt voor meer werkgeluk - aldus heel wat van onze huishoudhulpen.

Kernwaarden

Wij waren niet echt verrast van het antwoord van onze huishoudhulpen. We zetten al meer dan 15 jaar in op verbinding. We ondersteunen de communicatie tussen huishoudhulp en klant. We organiseren werkoverleg, personeelsfeest, kerstfeestje. We communiceren regelmatig met klanten. Verbinding is één van onze 4 kernwaarden: dat zegt al iets hé.

week-van-de-lach-lachen-verbindt-mensen.png

Ook aan de slag bij een werkgever die 'koffie en koekje' belangrijk vindt?

Het gaat ons niet alleen om de koffie en het koekje. We vinden het belangrijk dat onze klanten, samen met ons, voor een aangename werkplek zorgen.