Contenti logo

Fiscale aftrekbaarheid

Dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar, dit maakt dat de hulp door onze huishoudhulpen betaalbaar en extra voordelig is. Ook wanneer je geen belastingbrief ontvangt, kan je van deze belastingvermindering genieten.

geld-besparen-fiscale-aftrekbaarheid-belastingbrief.jpg

Dienstencheques kan je voor een deel fiscaal aftrekken. Meestal duid je dit aan op je belastingbrief. Maar ook wanneer je geen belastingbrief hoeft in te vullen (vb. bij pensioen), kan je de cheques aftrekken van de belastingen. Je krijgt jaarlijks een fiscaal attest van Sodexo.

Voor hoeveel dienstencheques krijg je belastingvermindering?

Elke belastingplichtige krijgt een belastingvermindering van € 1,8 per dienstencheque voor de eerste 174 aangekochte dienstencheques. Deze vermindering ontvang je via de belastingbrief van het daaropvolgende jaar, waardoor de dienstencheques nog € 7,2 kosten per cheque.

Om langer van het fiscaal voordeel te kunnen genieten, kan een andere belastingplichtige inwoner van jouw adres dienstencheques aanvragen. In de meeste gevallen gaat dit om je partner. Je vraagt in dat geval een nieuwe gebruikersnummer aan bij Sodexo. Als je omschakelt naar een andere 'gebruiker', neem dan even contact met ons op. Zo kunnen we de betaling in de toekomst verder correct opvolgen.

Alle informatie over dienstencheques vind je op https://dienstencheques.vlaand...

Alle info over dienstencheques

Je vindt veel informatie over dienstencheques terug op de website van Vlaanderen

Heb je een vraag over jouw betaling met dienstencheques?
Vraag het aan onze onthaalmedewerkers. Zij helpen je graag.

Neem contact op Bel ons even op

werken-bij-contenti.jpg