Contenti logo

Welke trapladder is geschikt voor mijn huishoudhulp?

Ongelukken voorkomen, we werken er samen aan!

In opleiding en overleg, bespreken we met onze huishoudhulpen hoe ze veilig kunnen werken. Uiteraard wijzen we hen erop dat ze steeds voorzichtig en bedachtzaam moeten zijn. 

Maar, de veiligheid van jouw huishoudhulp begint met geschikt materiaal. Een trapladder hoort stevig en goed te zijn. Onze tips voor een veilig trapladdertje: 

  • Een trapladdertje moet stabiel zijn, het mag niet wankelen. Bovendien moet de trapladder uitklapbaar zijn, het is niet de bedoeling een ladder tegen de muur te zetten.
  • Het laddertje moet in goede staat zijn, zonder beschadiging.
  • Zorg dat er een beugel is zodat de huishoudhulp zich goed kan vasthouden.
  • Jouw huishoudhulp mag maximaal tot 3 treden hoog werken: zorg daarom best voor een klein en lichtgewicht laddertje dat gemakkelijk kan worden verplaatst. 

Komt jouw laddertje niet overeen met bovenstaande omschrijving? Dan ben je wellicht toe aan een nieuwe trapladder! Praat erover met jouw huishoudhulp of neem contact op met de jobcoach van jouw regio indien je hier bijkomende vragen rond hebt.

Extra tip

Voorzie een trapladdertje voor beneden én boven. Hiermee voorkom je ongelukken op de trap.

Opgelet

Bij het schoonmaken van hoge ramen, hoge oppervlakken of hoge plafonds, mag jouw huishoudhulp tot maximaal 3 treden hoog werken. Zij of hij mag een plumeau of ander schoonmaakmateriaal gebruiken met een telescopische steel. Werk op een hogere ladder of zelfs op een stelling mag niet gebeuren door jouw huishoudhulp. Bedankt voor jouw begrip!

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

werkgeluk-is-goed-poetsgerief.jpg

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 19 januari 2024

Sodexo werd Pluxee

Sodexo, de organisatie waar je dienstencheques kan bestellen, veranderde van naam en heet voortaan 'Pluxee'

Gepubliceerd op 20 december 2023

Veilig poetsen, ook als de klant ziek is

Tijdens de moeilijkste tijden van Corona waren we zéér voorzichtig en duidelijk: in de meeste gevallen kon de huishoudhulp niet gaan werken. Ondertussen leerden we, hoe de huishoudhulp toch veilig kan gaan poetsen wanneer de klant ziek is. Hierdoor is het last-minute annuleren van de hulp niet nodig. Zo kan jij toch genieten van een proper gepoetst huis en kan jouw huishoudhulp gewoon aan het werk blijven. Lees onze tips!

Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!