Contenti logo

Steeds frisse was door regelmatig jouw wasmachine te onderhouden

Waarom?

Zeepresten koeken gemakkelijk aan in de wasmachine. Dit komt doordat we vaker op koudere temperaturen wassen (30-40°) en door gebruik van wasverzachter. De zeep trekt vuil aan en er kunnen bacteriën ontstaan. Ironisch genoeg, was je dus je kleren mee in een vuile wasmachine. Het goede nieuws is, dat je dit gemakkelijk én goedkoop kan voorkomen.

Hoe?

  •  Doe een kookwas (95°), zonder textiel in de wasmachine, met een stevige schep soda in de trommel.
  • Reinig de rubbers van de wasmachine met water en een beetje soda.
  • Reinig het zeepbakje grondig met water en soda: haal het er volledig uit en poets de lade volledig.
  • Maak de filter onderaan de machine leeg (hou even een bakje en dweil bij de hand, hier kan heel wat water uitlopen).

Extra tips!

  • Algemeen gesteld, doe je dit ongeveer 1 keer per kwartaal. Deed je dit nog niet (vaak) of merk je een muffe geur bij het ophangen van je was, dan kan je dit best een paar keer herhalen.
  • Sowieso is het voor de wasmachine goed dat je minstens 1 keer in de 2 weken een wasje draait van minstens 60 graden. Zo voorkom je dat zeepresten zich gaan vastzetten.
  • Voorkom het gebruik van wasverzachter. Deze lijkt een frisse geur te geven, maar zorgt er op termijn mee voor dat je textiel muf gaat ruiken. Azijn is een prima (en goedkoop en ecologisch) alternatief.
  • Er zijn in de handel speciale (dure) producten om de wasmachine te reinigen of te ontkalken. Door regelmatig onderhoud (via bovenstaande tips), heb je dergelijke producten vaak niet nodig.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 21 december 2022

Wij zijn open tijdens de kerstvakantie!

Opdat onze medewerkers tijdens de feestdagen van hun gezin kunnen genieten, zijn wij gesloten op maandagen 26 december en 2 januari. Onze strijkateliers hebben aangepaste openingstijden.

Gepubliceerd op 19 december 2022

Feest- en brugdagen

Gepubliceerd op 25 oktober 2022

Enkele sluitingsdagen

Contenti is gesloten op feestdagen.