Contenti logo

Steeds frisse was door regelmatig jouw wasmachine te onderhouden

Waarom?

Zeepresten koeken gemakkelijk aan in de wasmachine. Dit komt doordat we vaker op koudere temperaturen wassen (30° of minder) en door het gebruik van wasverzachter. De zeep trekt vuil aan en er kunnen bacteriën ontstaan. Ironisch genoeg, was je dus je kleren mee in een vuile wasmachine. Het goede nieuws is, dat je dit gemakkelijk én goedkoop kan voorkomen.

wasmachine.jpg

Hoe?

  • Doe een kookwas (95°), zonder textiel in de wasmachine, met een stevige schep soda in de trommel.
  • Reinig de rubbers van de wasmachine met water en een beetje soda.
  • Reinig het zeepbakje grondig met water en soda: haal het er volledig uit en poets de lade volledig.
  • Maak de filter onderaan de machine leeg (hou even een bakje en dweil bij de hand, hier kan heel wat water uitlopen) en reinig deze.

Extra tips!

  • Dit onderhoudje doe je ongeveer 1 keer om de drie maanden. Deed je dit nog niet (vaak) of merk je een muffe geur bij het ophangen van je was, dan kan je dit best een paar keer herhalen.
  • Sowieso is het voor de wasmachine goed dat je minstens 1 keer in de 2 weken een wasje draait van minstens 60 graden. Zo voorkom je dat zeepresten zich gaan vastzetten.

Budget tips!

  • Voorkom het gebruik van wasverzachter. Deze lijkt een frisse geur te geven, maar zorgt er op termijn mee voor dat je textiel muf gaat ruiken. Azijn is een prima (en goedkoop en ecologisch) alternatief.
  • Er zijn in de handel speciale (dure) producten om de wasmachine te reinigen of te ontkalken. Door regelmatig onderhoud (via bovenstaande tips), heb je dergelijke producten vaak niet nodig.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 19 januari 2024

Sodexo werd Pluxee

Sodexo, de organisatie waar je dienstencheques kan bestellen, veranderde van naam en heet voortaan 'Pluxee'

Gepubliceerd op 20 december 2023

Veilig poetsen, ook als de klant ziek is

Tijdens de moeilijkste tijden van Corona waren we zéér voorzichtig en duidelijk: in de meeste gevallen kon de huishoudhulp niet gaan werken. Ondertussen leerden we, hoe de huishoudhulp toch veilig kan gaan poetsen wanneer de klant ziek is. Hierdoor is het last-minute annuleren van de hulp niet nodig. Zo kan jij toch genieten van een proper gepoetst huis en kan jouw huishoudhulp gewoon aan het werk blijven. Lees onze tips!

Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!