Contenti logo

Grote schoonmaak voor je poetsgerief?

Voor de veiligheid van jouw huishoudhulp, maar ook voor het resultaat van het poetswerk, is het goed om regelmatig het materiaal waar je huishoudhulp mee werkt te controleren. 

Wekelijks onderhoud

Poetsdoekjes, dweilen en microvezeldoeken moeten na elke poetsbeurt worden gewassen. Dat is zoveel hygiënischer en frisser voor jouw poetshulp. 

Hou er ook rekening mee, dat jouw huishoudhulp meestal niet meer weet met welk doekje ze vorige keer de keuken of het sanitair heeft gepoetst. We laten klanten vrij te kiezen met welke systemen, kleuren, merken,... ze werken, waardoor hierin geen vast stramien zit. 

Wat kijk je best minstens jaarlijks na?

  • Is materiaal beschadigd, dan kan dit kwetsuren veroorzaken bij jouw huishoudhulp. Denk bijvoorbeeld aan: emmer, wasmand, steel. Besteed zeker ook aandacht aan elektrische kabels van toestellen zoals het strijkijzer, de stofzuiger.
  • Is er te veel slijtage dan werkt dit niet fijn of zorgt dit voor een minder goed poets- of strijkresultaat. Kijk zeker af en toe eens na of doekjes, borstels, trekkers, sponzen,... nog geschikt zijn om te gebruiken. 
  • Filters van de stofzuiger, vaatwasser, wasmachine en droogtrommel moeten regelmatig worden leeggemaakt opdat deze toestellen goed blijven werken.

In geval van schade of te grote slijtage, kan het materiaal het beste meteen worden vervangen.

Is je materiaal aan vervanging toe?

Als er zaken moeten vervangen worden, kan je misschien onderstaande tips overwegen. Deze houden rekening met de veiligheid en ergonomie van jouw huishoudhulp.

Emmer

Koop je een nieuwe emmer, dan is een stevige handgreep met een ergonomische handvat een meer ergonomische keuze voor jouw huishoudhulp, maar ook voor jezelf.

De steel op lengte

De ideale lengte van een borstelsteel, aftrekker, enz. is de hoogte van de kin. Wanneer de steel aan vervanging toe is, is de keuze voor een telescopische steel een goed idee.

De ideale dweil

Een dweil uit microvezel neemt het vuil goed op en werkt aangenaam. Was de dweil, net zoals de poetsdoeken, na elke beurt uit zonder wasverzachter. Heb je parketvloer? Kijk dan uit naar een zachte microvezeldweil, zonder harde schubben.

Trapladdertje

Een goed trapladdertje is stevig, stabiel en onbeschadigd. Er is een leuning (beugel) en er zijn maximaal 3 treden. 

Werkgeluk Tip: Praat met je huishoudhulp!

Vraag af en toe eens aan jouw huishoudhulp of het materiaal nog in orde is en of er dingen moeten hersteld of vervangen worden. Je kan in dat geval ook polsen waar haar of zijn voorkeur naar uit gaat. Wanneer jouw huishoudhulp kan werken met materiaal dat veilig en aangenaam is, maakt dat het werk zoveel prettiger. Fijn werk is veel leuker om te doen waardoor je het meestal ook langer kan volhouden.

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 1 juni 2023

Ontwikkeling - één van onze kernwaarden

Gepubliceerd op 13 mei 2023

Waarom lachen goed voor je is :-)

Gepubliceerd op 12 mei 2023

Lachen? Zo doe je dat!