Contenti logo

Hoe zorg je ervoor dat je poetsgerief in orde blijft?

Voor de veiligheid van jouw huishoudhulp, maar ook voor het resultaat van het poetswerk, is het goed om regelmatig het materiaal waar je huishoudhulp mee werkt te controleren. 

Wekelijks onderhoud

Poetsdoekjes, dweilen en microvezeldoeken moeten na elke poetsbeurt worden gewassen. Dat is zoveel hygiënischer en frisser voor jouw poetshulp. 

Hou er ook rekening mee, dat jouw huishoudhulp meestal niet meer weet met welk doekje ze vorige keer de keuken of het sanitair heeft gepoetst. We laten klanten vrij te kiezen met welke systemen, kleuren, merken,... ze werken, waardoor hierin geen vast stramien zit. 

Wat kijk je best minstens jaarlijks na?

  • Is materiaal beschadigd, dan kan dit kwetsuren veroorzaken bij jouw huishoudhulp. Denk bijvoorbeeld aan: emmer, wasmand, steel. Besteed zeker ook aandacht aan elektrische kabels van toestellen zoals het strijkijzer, de stofzuiger.
  • Is er te veel slijtage dan werkt dit niet fijn of zorgt dit voor een minder goed poets- of strijkresultaat. Kijk zeker af en toe eens na of doekjes, borstels, trekkers, sponzen,... nog geschikt zijn om te gebruiken. 
  • Filters van de stofzuiger, vaatwasser, wasmachine en droogtrommel moeten regelmatig worden leeggemaakt opdat deze toestellen goed blijven werken.

In geval van schade of te grote slijtage, kan het materiaal het beste meteen worden vervangen.

Is je materiaal aan vervanging toe?

Als er zaken moeten vervangen worden, kan je misschien onderstaande tips overwegen. Deze houden rekening met de veiligheid en ergonomie van jouw huishoudhulp.

Emmer

Koop je een nieuwe emmer, dan is een stevige handgreep met een ergonomische handvat een meer ergonomische keuze voor jouw huishoudhulp, maar ook voor jezelf.

De steel op lengte

De ideale lengte van een borstelsteel, aftrekker, enz. is de hoogte van de kin. Wanneer de steel aan vervanging toe is, is de keuze voor een telescopische steel een goed idee.

De ideale dweil

Een dweil uit microvezel neemt het vuil goed op en werkt aangenaam. Was de dweil, net zoals de poetsdoeken, na elke beurt uit zonder wasverzachter. Heb je parketvloer? Kijk dan uit naar een zachte microvezeldweil, zonder harde schubben.

Trapladdertje

Een goed trapladdertje is stevig, stabiel en onbeschadigd. Er is een leuning (beugel) en er zijn maximaal 3 treden. 

Werkgeluk Tip: Praat met je huishoudhulp!

Vraag af en toe eens aan jouw huishoudhulp of het materiaal nog in orde is en of er dingen moeten hersteld of vervangen worden. Je kan in dat geval ook polsen waar haar of zijn voorkeur naar uit gaat. Wanneer jouw huishoudhulp kan werken met materiaal dat veilig en aangenaam is, maakt dat het werk zoveel prettiger. Fijn werk is veel leuker om te doen waardoor je het meestal ook langer kan volhouden.

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

werkgeluk-is-goed-poetsgerief.jpg

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!

Gepubliceerd op 10 oktober 2023

Samen veerkrachtig

Geestelijk welzijn is even belangrijk als fysiek welzijn. Want als de weegschaal niet in balans is, dan weegt dat op termijn door, op alle vlakken.

Gepubliceerd op 5 oktober 2023

Teamdag: we steken de koppen bij mekaar!

Bij Contenti vinden we het belangrijk dat we allemaal aan het zelfde zeel trekken. Of anders gezegd: dat de neuzen in dezelfde richting staan. Terwijl we toch allemaal helemaal onszelf kunnen zijn. Samenwerken is logisch, maar niet zo vanzelfsprekend. Aan 'samenwerken', moet je 'werken'. Op onze teamdagen maken we daar tijd voor.