Contenti logo

Werken bij warm weer

Zwaar werk en hitte: het is geen fijne combinatie. Maar ook dan maken onze huishoudhulpen er het beste van en blijven ze voor hun klanten zorgen. Volgende tips maken het voor de huishoudhulp iets gemakkelijker om met warmte om te gaan zodat je ook in een warme periode op een kwaliteitsvolle dienstverlening kan rekenen.

(afbeelding: pixabay)

hittegolf.jpg

Wat kan je doen als huishoudhulp wanneer je werkt bij warm weer?

  • Denk eraan om regelmatig te drinken. Doe dat tijdig!
  • Indien je dat wenst én indien het mogelijk is, kan je vroeger beginnen. Uiteraard moet dit in samenspraak met de klant gebeuren en moet dit goed gecommuniceerd worden aan de jobcoach.
  • Warme ruimtes (vb. kamers boven, ruimtes op het zuiden, ruimtes met beperkte ventilatie) kan je best zo vroeg mogelijk in de ochtend poetsen.
  • Je kan jezelf verfrissen door een fris vochtige doek in je nek te leggen en/of af en toe je polsen onder koud stromend water te houden.
  • Is er airco aanwezig? Vraag aan je klant of je deze mag gebruiken en hoe dit werkt.

Wat kan de klant doen als het warm is?

  • Probeer het binnen zo fris mogelijk te houden: ventileer zo veel mogelijk 's nachts en sluit 's morgens gordijnen of rolluiken.
  • Vermijd het dat je huishoudhulp moet werken in de zon. Bewaar buitenwerk (ramen poetsen) voor 's morgens of voor een andere keer. Ramen poetsen als de zon erop schijnt geeft meestal geen mooi resultaat.
  • Heb je een ventilator of airco? Dan is het fijn als jouw huishoudhulp deze mag gebruiken. Leg je jouw huishoudhulp even uit hoe de airco werkt?
  • Wat jouw huishoudhulp deugd zal doen is jouw begrip. Bekijk eventueel samen hoe je het werk in hitte aangenamer kan maken.

Ben jij ook op zoek naar een geschikte huishoudhulp?

Zoek jij werk als huishoudhulp bij een werkgever die jouw welzijn belangrijk vindt?

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 19 januari 2024

Sodexo werd Pluxee

Sodexo, de organisatie waar je dienstencheques kan bestellen, veranderde van naam en heet voortaan 'Pluxee'

Gepubliceerd op 20 december 2023

Veilig poetsen, ook als de klant ziek is

Tijdens de moeilijkste tijden van Corona waren we zéér voorzichtig en duidelijk: in de meeste gevallen kon de huishoudhulp niet gaan werken. Ondertussen leerden we, hoe de huishoudhulp toch veilig kan gaan poetsen wanneer de klant ziek is. Hierdoor is het last-minute annuleren van de hulp niet nodig. Zo kan jij toch genieten van een proper gepoetst huis en kan jouw huishoudhulp gewoon aan het werk blijven. Lees onze tips!

Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!