Contenti logo

Stofzuiger: hoe en waarom regelmatig onderhouden?

Een stofzuiger wordt intensief door huishoudhulpen gebruikt in het hele huis. De stofzuiger heeft dus wel wat te verduren.

stofzuiger-grafisch-ontwerp-contenti.png

De stofzuiger regelmatig onderhouden biedt heel wat voordelen

  • Hij gaat langer mee.
  • Hij verbruikt minder elektriciteit.
  • Hij laat geen muffe geur achter.
  • Hij heeft een betere zuigkracht, wat wil zeggen dat het werk voor jouw huishoudhulp aangenamer is, met bovendien een sneller en beter resultaat.

Een onderhoud duurt slechts een tiental minuutjes, het is dus de moeite om dat regelmatig even te doen.

Hoe doe je een onderhoud?

  • Reinig regelmatig de filter. Een propere filter verbetert de zuigkracht. Een vuile filter kan op termijn de stofzuiger beschadigen. Schud de filter uit en borstel hem stevig af. Filters nat reinigen kan enkel bij wasbare filters! Een kapotte filter moet je vervangen.
  • Een volle stofzuigerzak kan je best zo snel mogelijk vervangen: de motor verliest zuigkracht en het energieverbruik stijgt. Zorg ervoor dat er steeds een reservezak klaar ligt. Gebruik deze zakken nooit opnieuw.
  • Bij stofzuigers zonder stofzuigerzak is het belangrijk dat het reservoir nooit te vol zit. Maak dus regelmatig het reservoir leeg.
  • Reinig de borstel: maak de borstelkop los en verwijder al het eventuele achtergebleven vuil. Reinig meteen ook even de hulpstukken.

Mag mijn huishoudhulp dit onderhoud doen?

Jouw huishoudhulp mag een volle stofzuigerzak vervangen of een reservoir leegmaken, indien het duidelijk is voor hen hoe dit moet. 

We verwachten van onze huishoudhulpen niet dat ze filters of hulpstukken schoonmaken. Zij werken met diverse toestellen en krijgen hiervoor geen instructies van de leveranciers. Heb je hierover vragen, neem gerust contact op met de jobcoach.

Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger?

Je leest hier wanneer je toe bent aan een nieuwe stofzuiger of aan nieuwe stofzuigeronderdelen. We geven je ook richtlijnen waarmee je best kan rekening houden. De duurste is niet steeds de beste! Praat er dus zeker over met je huishoudhulp!

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!

Gepubliceerd op 10 oktober 2023

Samen veerkrachtig

Geestelijk welzijn is even belangrijk als fysiek welzijn. Want als de weegschaal niet in balans is, dan weegt dat op termijn door, op alle vlakken.

Gepubliceerd op 5 oktober 2023

Teamdag: we steken de koppen bij mekaar!

Bij Contenti vinden we het belangrijk dat we allemaal aan het zelfde zeel trekken. Of anders gezegd: dat de neuzen in dezelfde richting staan. Terwijl we toch allemaal helemaal onszelf kunnen zijn. Samenwerken is logisch, maar niet zo vanzelfsprekend. Aan 'samenwerken', moet je 'werken'. Op onze teamdagen maken we daar tijd voor.