Contenti logo

Poetsdoeken onderhouden

Microvezeldoeken

Onze huishoudhulpen zijn nog steeds fan van microvezeldoekjes, deze werken super gemakkelijk en efficiënt! Huishoudhulpen gebruiken ze droog of licht vochtig om stof af te nemen of nat om vlekken te verwijderen. Ze zijn bovendien tamelijk goedkoop in aanschaf én ecologisch want je hebt meestal geen extra schoonmaakmiddel nodig! Naast kleine doekjes zijn er ook dweilen in microvezel.

Of als alternatief...

Wat onze huishoudhulpen ook heel graag gebruiken, dat zijn bamboedoekjes. Vooral voor het schoonmaken van ramen, spiegels of andere blinkende oppervlakten zijn bamboedoekjes zéér fijn. 

In de supermarkt zijn ze moeilijker te vinden, online of op de wekelijkse markt zijn ze wel beschikbaar. Ook bij bamboedoekjes heb je niet noodzakelijk een poetsproduct nodig, ze zijn zeer duurzaam en in tegenstelling tot microvezeldoekjes laten ze geen microplastics na. Bamboepoetsdoeken zijn wel prijziger dan microvezeldoekjes.

werkgeluk-is-goed-poetsgerief.jpg

Onze was-tips

  • Was alle gebruikte doeken na elke poetsbeurt uit, dat werkt hygiënisch en aangenaam. Ook al ziet het poetsdoekje er niet vies uit, een gebruikt doekje pakt minder vuil op. Bovendien weet jouw huishoudhulp een week later niet meer met welk doekje het sanitair of een tafel werd schoongemaakt...
  • Gebruik geen wasverzachter, geen droogkast: hierdoor nemen de doekjes minder goed het stof en andere viezigheden op.
  • Schaf minimum 4 doekjes aan, nóg beter is 6 doekjes zodat jouw huishoudhulp ze voldoende kan vervangen.
  • Je hoeft poetsdoeken niet apart te wassen, vul gerust aan met bijvoorbeeld handdoeken. Was je doekjes op 60°, dan is alle textiel hygiënisch proper.
  • Heb je geen volle wasmachine, dan kan je kiezen voor een kort wasprogramma - zo zijn ze de volgende poetsbeurt in elk geval wel weer klaar voor gebruik voor jouw huishoudhulp.

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!

Gepubliceerd op 10 oktober 2023

Samen veerkrachtig

Geestelijk welzijn is even belangrijk als fysiek welzijn. Want als de weegschaal niet in balans is, dan weegt dat op termijn door, op alle vlakken.

Gepubliceerd op 5 oktober 2023

Teamdag: we steken de koppen bij mekaar!

Bij Contenti vinden we het belangrijk dat we allemaal aan het zelfde zeel trekken. Of anders gezegd: dat de neuzen in dezelfde richting staan. Terwijl we toch allemaal helemaal onszelf kunnen zijn. Samenwerken is logisch, maar niet zo vanzelfsprekend. Aan 'samenwerken', moet je 'werken'. Op onze teamdagen maken we daar tijd voor.