Contenti logo

Tilwerk of andere zware taken

Plan je extra opfrissingswerk in je huishouden? Je kan je huishoudhulp hierin betrekken, maar zorg er dan voor dat je zware taken samen doet.

We denken bijvoorbeeld aan:

 • Gordijnen afhalen, wassen en terug ophangen.
 • Matten uitkloppen.
 • Zetels of zwaar meubilair verzetten.
 • De berging opruimen en extra poetsen.
 • Zolder en kelder poetsen indien deze regelmatig worden onderhouden.
 • De keukenkasten uitladen, poetsen en inladen, op uitdrukkelijke vraag van de klant.

Bel erover met de  jobcoach indien je hier vragen rond hebt! Ga steeds in gesprek met jouw huishoudhulp en waak erover dat dergelijke taken steeds veilig en ergonomisch kunnen gebeuren en dat ze haalbaar zijn binnen de tijd.

Wat mag jouw huishoudhulp niet doen?

 • Alleen zware meubels verzetten: is jouw huishoudhulp alleen bij je thuis aan het werk, worden er geen zetels of andere zware meubels verzet. Dit gebeurt alleen indien er hulp is.
 • Hoge ramen of plafonds poetsen: jouw huishoudhulp mag maximaal tot 3 treden hoog werken op een trapladder. Jouw huishoudhulp mag wel aan de slag met een uitrekbare plumeau of een verlengsteel. Is een echte ladder of zelfs een stelling nodig, dan is dat geen veilig werk voor jouw huishoudhulp. Het is uiteraard ook niet de bedoeling om op tafels of andere ongeschikte 'verhogers' te staan.
 • Een kelder of zolder eenmalig onderhouden: jouw huishoudhulp mag een gebruikte zolderkamer poetsen of een berging in de kelder die regelmatig wordt onderhouden. Een zeer stoffige zolder of een kelder die quasi nooit wordt gepoetst? Dat is niet de taak van jouw huishoudhulp.
 • Jouw huishoudhulp mag geen klusjes uitvoeren zoals schilderen, behangen, een lamp vervangen,... In dit geval verwijzen we graag naar 'klus en verhuisdienst'. Dat is een project binnen Groep Talent, de organisatie waar Contenti ook deel van uitmaakt. Ook voor verhuizen kan je op hen beroep doen.
 • Jouw huishoudhulp mag niet in jouw tuin werken. Voor tuinonderhoud verwijzen we naar 'Boskat', ook een bedrijf binnen Groep Talent waarin we samenwerken rond waardenvolle tewerkstelling voor een brede groep mensen.

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 19 januari 2024

Sodexo werd Pluxee

Sodexo, de organisatie waar je dienstencheques kan bestellen, veranderde van naam en heet voortaan 'Pluxee'

Gepubliceerd op 20 december 2023

Veilig poetsen, ook als de klant ziek is

Tijdens de moeilijkste tijden van Corona waren we zéér voorzichtig en duidelijk: in de meeste gevallen kon de huishoudhulp niet gaan werken. Ondertussen leerden we, hoe de huishoudhulp toch veilig kan gaan poetsen wanneer de klant ziek is. Hierdoor is het last-minute annuleren van de hulp niet nodig. Zo kan jij toch genieten van een proper gepoetst huis en kan jouw huishoudhulp gewoon aan het werk blijven. Lees onze tips!

Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!