Contenti logo

Tilwerk of andere zware taken

Plan je extra opfrissingswerk in je huishouden? Je kan je huishoudhulp hierin betrekken, maar zorg er dan voor dat je zware taken samen doet.

We denken bijvoorbeeld aan:

 • Gordijnen afhalen, wassen en terug ophangen.
 • Matten uitkloppen.
 • Zetels of zwaar meubilair verzetten.
 • De berging opruimen en extra poetsen.
 • Zolder en kelder poetsen indien deze regelmatig worden onderhouden.
 • De keukenkasten uitladen, poetsen en inladen, op uitdrukkelijke vraag van de klant.

Bel erover met de  jobcoach indien je hier vragen rond hebt! Ga steeds in gesprek met jouw huishoudhulp en waak erover dat dergelijke taken steeds veilig en ergonomisch kunnen gebeuren en dat ze haalbaar zijn binnen de tijd.

Wat mag jouw huishoudhulp niet doen?

 • Alleen zware meubels verzetten: is jouw huishoudhulp alleen bij je thuis aan het werk, worden er geen zetels of andere zware meubels verzet. Dit gebeurt alleen indien er hulp is.
 • Hoge ramen of plafonds poetsen: jouw huishoudhulp mag maximaal tot 3 treden hoog werken op een trapladder. Jouw huishoudhulp mag wel aan de slag met een uitrekbare plumeau of een verlengsteel. Is een echte ladder of zelfs een stelling nodig, dan is dat geen veilig werk voor jouw huishoudhulp. Het is uiteraard ook niet de bedoeling om op tafels of andere ongeschikte 'verhogers' te staan.
 • Een kelder of zolder eenmalig onderhouden: jouw huishoudhulp mag een gebruikte zolderkamer poetsen of een berging in de kelder die regelmatig wordt onderhouden. Een zeer stoffige zolder of een kelder die quasi nooit wordt gepoetst? Dat is niet de taak van jouw huishoudhulp.
 • Jouw huishoudhulp mag geen klusjes uitvoeren zoals schilderen, behangen, een lamp vervangen,... In dit geval verwijzen we graag naar 'klus en verhuisdienst'. Dat is een project binnen Groep Talent, de organisatie waar Contenti ook deel van uitmaakt. Ook voor verhuizen kan je op hen beroep doen.
 • Jouw huishoudhulp mag niet in jouw tuin werken. Voor tuinonderhoud verwijzen we naar 'Boskat', ook een bedrijf binnen Groep Talent waarin we samenwerken rond waardenvolle tewerkstelling voor een brede groep mensen.

Zoek je werk als huishoudhulp? En wil jij werken bij een werkgever die investeert in jouw welzijn?

Contenti vindt het belangrijk dat huishoudhulpen zich gewaardeerd en ondersteund voelen. We investeren in het welzijn van onze medewerkers en werken elke dag hard aan werkgeluk. Want enkel maar door goed te zorgen voor onze medewerkers, kunnen zij ook goed voor anderen zorgen. 

Wil jij solliciteren bij een werkgever die goed voor je zal zorgen?

Lees hier meer over de job 'huishoudhulp' én over onze goeie arbeidsvoorwaarden.

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 6 september 2023

De werkoverleggen gaan weer van start!

Gepubliceerd op 21 augustus 2023

Word jij lid van Team Dominique?

Jobcoach Dominique is stevig op zoek naar extra huishoudhulpen, vooral in Lille, maar ook in Vorselaar zijn extra collega's welkom. Kom jij in haar team?

Gepubliceerd op 9 augustus 2023

Werkgeluk is ... zelf je uren kunnen kiezen

Een goede work-life balans zorgt voor meer (werk)geluk. Bij Contenti kies je zelf hoeveel uren je werkt én wanneer je werkt.