Contenti logo

Tips voor in de winter

Ook in de winter is het belangrijk dat we werk maken van een aangename, veilige en gezonde omgeving voor onze huishoudhulpen. Alvast bedankt om met onderstaande richtlijnen rekening te houden.

Aangename temperatuur

Werken in een koude omgeving is niet gezond en zéker niet productief. Zet je daarom zeker de verwarming op wanneer jouw huishoudhulp komt poetsen? Of, leg je jouw huishoudhulp uit hoe zij/hij de thermostaat warmer (of kouder) kan zetten?

Schone en zuivere lucht

Verluchten blijft belangrijk, ook in de winter. Een kwartiertje de ramen open zetten, is al voldoende om jouw huis te verluchten. Een optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat virussen en bacteriën minder kans krijgen om anderen te besmetten.

Gelieve niet te roken in de kamer waar jouw huishoudhulp aan het werk is. Bovendien vragen we om de ruimte waarin werd gerookt extra goed te verluchten wanneer jouw huishoudhulp deze komt schoonmaken.

Aangepaste taken

Wanneer het vriest of koud en guur aanvoelt, is het niet de bedoeling dat jouw huishoudhulp buiten werkt. Misschien kan je nadenken over alternatieve taken? Praat er zeker over met jouw huishoudhulp. Hierbij alvast enkele ideeën:

  • ijskast of oven reinigen
  • keukenkastjes aan de binnenkant poetsen
  • ramen aan de binnenkant poetsen
  • huishoudhulpen mogen ook maaltijden bereiden, bedden verschonen, wassen, strijken,...

De ramen aan de buitenkant poetsen of terras vegen, kan dan een volgende poetsbeurt wanneer het weer wat warmer is.

Belangrijk om te weten: huishoudhulpen mogen géén sneeuw ruimen. 

Onze werkgeluk-tip

Vind je het OK dat jouw huishoudhulp de magnetron, waterkoker of andere toestellen gebruikt om zo iets warms te kunnen eten of drinken? Leg haar/hem dan even uit hoe het toestel werkt. Dat gaat zéker gewaardeerd worden!

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 8 maart 2024

Word jij onze nieuwe jobcoach / regioverantwoordelijke / consulent(e)?

Hou jij van planningen maken en bijsturen? Je wordt blij van vele (telefonische) contacten? Mensen helpen maakt je gelukkig? En sociale wetgeving schrikt jou niet af? Dan ben jij misschien wel de enthousiaste jobcoach die wij zoeken voor onze huishoudhulpen in en rond Turnhout. Wij bieden een vaste job, voltijds (of 80%), een hele fijne omgeving met collega's die jou meteen thuis laten voelen.

Gepubliceerd op 19 januari 2024

Sodexo werd Pluxee

Sodexo, de organisatie waar je dienstencheques kan bestellen, veranderde van naam en heet voortaan 'Pluxee'

Gepubliceerd op 20 december 2023

Veilig poetsen, ook als de klant ziek is

Tijdens de moeilijkste tijden van Corona waren we zéér voorzichtig en duidelijk: in de meeste gevallen kon de huishoudhulp niet gaan werken. Ondertussen leerden we, hoe de huishoudhulp toch veilig kan gaan poetsen wanneer de klant ziek is. Hierdoor is het last-minute annuleren van de hulp niet nodig. Zo kan jij toch genieten van een proper gepoetst huis en kan jouw huishoudhulp gewoon aan het werk blijven. Lees onze tips!