Contenti logo

Tips voor in de winter

Ook in de winter is het belangrijk dat we werk maken van een aangename, veilige en gezonde omgeving voor onze huishoudhulpen. Alvast bedankt om met onderstaande richtlijnen rekening te houden.

Aangename temperatuur

Werken in een koude omgeving is niet gezond en zéker niet productief. Zet je daarom zeker de verwarming op wanneer jouw huishoudhulp komt poetsen? Of, leg je jouw huishoudhulp uit hoe zij/hij de thermostaat warmer (of kouder) kan zetten?

Schone en zuivere lucht

Verluchten blijft belangrijk, ook in de winter. Een kwartiertje de ramen open zetten, is al voldoende om jouw huis te verluchten. Een optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat virussen en bacteriën minder kans krijgen om anderen te besmetten.

Gelieve niet te roken in de kamer waar jouw huishoudhulp aan het werk is. Bovendien vragen we om de ruimte waarin werd gerookt extra goed te verluchten wanneer jouw huishoudhulp deze komt schoonmaken.

Aangepaste taken

Wanneer het straks vriest, is het niet de bedoeling dat jouw huishoudhulp buiten werkt. Misschien kan je nadenken over alternatieve taken? Praat er zeker over met jouw huishoudhulp. Hierbij alvast enkele ideeën:

  • ijskast of oven reinigen
  • keukenkastjes aan de binnenkant poetsen
  • ramen aan de binnenkant poetsen
  • huishoudhulpen mogen ook maaltijden bereiden, bedden verschonen, wassen, strijken,...

De ramen aan de buitenkant poetsen of terras vegen, kan dan een volgende poetsbeurt wanneer het weer wat warmer is.

Belangrijk om te weten: huishoudhulpen mogen géén sneeuw ruimen. 

Onze werkgeluk-tip

Vind je het OK dat jouw huishoudhulp de magnetron, waterkoker of andere toestellen gebruikt om zo iets warms te kunnen eten of drinken? Leg haar/hem dan even uit hoe het toestel werkt. Dat gaat zéker gewaardeerd worden!

Recente nieuwsberichten


Gepubliceerd op 25 november 2023

Waarom we bij Contenti houden van feesten...

Feesten verbindt. Feesten waardeert. Feesten ontspant. Redenen genoeg dus, om regelmatig een feestje te vieren!

Gepubliceerd op 10 oktober 2023

Samen veerkrachtig

Geestelijk welzijn is even belangrijk als fysiek welzijn. Want als de weegschaal niet in balans is, dan weegt dat op termijn door, op alle vlakken.

Gepubliceerd op 5 oktober 2023

Teamdag: we steken de koppen bij mekaar!

Bij Contenti vinden we het belangrijk dat we allemaal aan het zelfde zeel trekken. Of anders gezegd: dat de neuzen in dezelfde richting staan. Terwijl we toch allemaal helemaal onszelf kunnen zijn. Samenwerken is logisch, maar niet zo vanzelfsprekend. Aan 'samenwerken', moet je 'werken'. Op onze teamdagen maken we daar tijd voor.